Kennel Kimassok

Greenlanddog and Irish Wolfhound

Blog

24 mars 2015

Posted by Tove-Kristin Ludvigsen on March 24, 2015 at 4:05 AM

Heisan alle sammen - LOOOONG time no see ;)

Her har dagene ukene og månedene fløyet som en vind. Trøste meg, det er visst aldri timer nok i døgnet! Mye har skjedd på godt og vondt.

Mine 2 elskede veteraner NUCH NV-09-10 Tinka's Qanik Kilak og Tinka's Lucky Luc Lurifaks sovnet stille inn sommeren 2014. Luc slet med veldig stive, vonde ledd og hadde store smerter, og i tillegg var han blitt veldig svaksynt. Han ble 11 år. Kilak slet med væske-ansamlinger i kroppen og en svært ubehagelig svulst på innsiden av øyelokket. Valget var å fjerne øyet. Kilak ble 10 år. Kilak og Luc hadde en helt spesiell plass i hjertet mitt, så utrolig mye har vi opplevd sammen og jeg ser tilbake på alle disse deilige årene med varme gode minner - nå som jeg har fått ting mer på avtand.

De var født på samme dag 4 juni i 2003 og 2004  og fulgte hverandre i tykt og tynt i alle år. Når jeg da så dem begge slite med store helseproblemer, så var det riktig at de fikk slippe en ny kald vinter og de fikk gå sammen - som de har levd sammen ett hundeliv fra de kom til meg som valper. Det var uhyre tøft - men jeg vet det var riktig <3

                        Luc                                                                  Kilak


Ut fra mitt helsemessige perspektiv, var jeg innstillt på at dette var mine siste 2 grønlandshunder, da jeg i mange år har slitt med store helseproblemer. Mine holdninger har alltid vært at mine hunder skal få alt de trenger fysisk såvel som mentalt og i omsorg. Og det gikk så langt at jeg slet med store smerter og ubehag hver gang vi skulle ut å trene.

Jeg har alltid satt min ære i at jeg skal kunne trene hundene mine og ha kontroll på dem på egenhånd uten å være avhengig av hjelp. Men når jeg brått innså at dette ikke gikk, måtte jeg ta det tunge valget for hundene mine sin del.

Mikkel Varg Viking var ung og ble solgt til Lena Tano, Kennel Asasaq , Twinkling Nova's December Minneq ble solgt til Erik Bjørnflaten, og mine kjære gamle veteraner ble boende så lenge de hadde helse til det. Absolutt alt av sleder, treningsvogner og utstyr ble solgt.

Det går ikke an å finne ord for å beskrive den sorgeprosessen jeg gikk gjennom i de 2 årene prosessen med nedtrapping pågikk. Og jeg orker ikke gå dypere inn i det her - annet enn at jeg må si det var jævlig tøffe tider. Hva er vel jeg uten grønlandshundene mine?

Etter å ha forsøkt iherdig nå i 2 år som sagt, så innså jeg at det går ikke. Klarte ikke se på bilder av hundene mine en gang uten at tårene sprutet og savnet til å ta og føle på. Jeg måtte ta grep - jeg ville ha MITT liv tilbake.

I februar 2014 reiste jeg til Aleris klinikk og gjennomgikk en Gastric Sleeve. Siden da har jeg mistet over halve meg - og fått det dobbelte av meg og mitt liv tilbake. 54 kg er vekk og helsa er godt tilbake. Og min nye Polaris slede står på låven - med ny pakksekk på :D.

Så nå har jeg leid Tinka's Qira av Katinka Mossin (Tinka's Kennel) og valgt å pare henne med Kimassok's Fønix Niila - kullet blir mitt L-kull og det føles naturlig å la min kjære Luc navnlegge kullet, så dette blir Lurifaks valpene (han er tross alt tipp tipp oldefaren deres). I tillegg har jeg paret Kimassok's Ittuat Ingrid som bor på foravtale hos Elin Mattson på Nattfrostens Kennel i Gävle. Far til valpene er Carina Lengmanns hannhund Arn.

Jeg gleder meg og ser frem til sommeren og ikke minst vinteren ;)

Her er link til valpekull:

http://www.kimassoks.com/valper.htm


I løpet av de 2 årene som har gått, har jeg også oppfylt ett annet hemmelig ønske som jeg har hatt i maaange år. En rase som alltid har fascinert meg og tiltalt meg - Irsk Ulvehund.

Så jeg er nå eier av 2 fantastiske maskot'er i King (Be Proud King Arthur) på 10 mnd og Zevz (Greirish Donato Hannover) på 2 1/2 år. Disse 2 herlige skapningene, som er innehundene våre, er med på alt og de er verdens beste kompiser.

Zevz er den intelligente, sindige, rolige, majestetiske sjefen, som regjerer med en tålmodighet og ro som er helt fantastisk, og King er tenåringen, jyplingen og røveren som må få med seg mest mulig på kortest mulig tid ;) :D ! Herlige gutter! Og tenker de blir flinke og tålmodige onkler og lekekamerater til små grønlandshundvalper :) .

King og Zevz

Mitt første forsøk med rasen Ulvehund var Ludvig, men det viste seg at han hadde ett ALTFOR sterkt vokterinstiknt og en stor del nerver, som grenset til det uforsvarlige. Ludvig ble derfor omplassert til en hundeinstruktør i Trøndelag.

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

You must be a member to comment on this page. Sign In or Register

0 Comments